Hopp til innholdet

Eksfolierende sokker

Vi utsetter føttene våre for mye. De bærer vekten vår hver dag, og selv om du ikke er en ivrig løper eller idrettsperson, går de gjennom mye slitasje når vi står og går. Så det er ikke overraskende at fotproblemer som hard hud og træler er vanlige klagemål. Fotpeelingsokker kan være en enkel og effektiv måte å takle disse problemene på og oppnå vakre, glatte føtter.

Denne artikkelen går i mer detalj om eksfolierende sokker, inkludert hvordan de fungerer, hvilke symptomer de kan hjelpe med og hvordan du bruker dem. Den gir også noen topp-tips for å få de beste resultatene ved bruk av Footner Foot Peeling Socks.

Hva er eksfolierende sokker?

I tilfelle du ikke har sett dem før, er foteksfolierende sokker så som Footner i all vesentlighet plastsokker fylt av en innovativ løsning som kan fjerne hard, tørr og død hud fra føttene dine.

De er designet for å være et enkelt alternativ til å bruke produkter som pimpesteiner og fotskrapere, og peelingsokker vil faktisk fjerne denne uønskede huden med bare én påføring. Du kan kjøpe Footner Exfoliating Socks i butikker eller på nett, for eksempel i avdelingen for fotpeelingsokker hos Boots eller Superdrug.

Etter å ha brukt sokker for fjerning av hard hud vil den døde huden på føttene dine bokstavelig talt trekkes av for å avsløre superglatt, frisk hud under. Du kan enten gjøre dette som en engangsbehandling eller bruke foteksfolierende sokker hver 2–3 måned for å holde føttene dine babymyke. De er egnet for å både takle vanskelig oppbygning av tykk, hard hud på føttene dine og for å helt enkelt sikre at føttene dine er perfekte for sandalsesongen. De er ikke bare effektive, men DIY-eksfolierende sokker er også mye billigere enn å få en profesjonell pedikyr!

footner

Hvordan fungerer fotpeelingsokker

Så nå lurer du kanskje på nøyaktig hvordan eksfolierende sokker fungerer? Vel, sokker for fjerning av tørr hud bruker en spesiell formel for å bli kvtt oppbygning av hard og død hud på føttene dine. Løsningen som du putter føttene dine i innheholder kjemiske eksfolierende midler så som alfa-hydroksisyrer, beta-hydroksisyrer og hydrerende glyserin.

Én av de vanligst brukte ingrediensene i hudpeelingsokker er glykolsyre, som trekker inn i huden og fjerner døde hudceller mens den samtidig oppmuntrer nye til å vokse. Sokker for fjerning av fothud inneholder også ofte melkesyre, som holder seg på de ytre lagene av huden og løsner døde hudceller mens de også gir ekstra fuktighet til området.

Tanken på å påføre syre på føttene dine høres kanskje skremmende ut, men vær sikker på at glykolsokker ikke på noen måte er smertefulle å bruke. Bare sjekk ut noen vurderinger av foteksfolierende sokker for å se hvor enkle, men samtidig effektive de er!

Tilstander fotpeelingsokker kan hjelpe med

De beste eksfolierende sokkene kan forbedre utseendet av et bredt utvalg av stygge fotplager. Fot- og trælpeelingsokker kan for eksempel bidra til å fjerne død hud, mykgjøre og bli kvitt hard hud og også fjerne tørr hud. I tillegg kan dette resultere i en forbedring i tilstander så som hælsprekker og -revner, samt træler på tærne dine eller andre deler av foten. Én titt på noen før- og etter-bilder ved bruk av fotpeelingsokker vil vise deg hvor mye bedre føttene dine vil se ut etter at du har brukt dem!

Å bli kvitt den matte, døde huden på føttene dine vil avsløre supermyk hud under, som ikke bare er glattere i tekstur, men også klarere i farge og utseende. Dette gjør eksfolieringssokker for føtter til en fantastisk måte å få føttene dine klare for å dra på stranden eller bruke sandaler, selv om du ikke har et spesifikt problem med hard eller død hud.

Slik bruker du fotpeelingsokker

Du vil være glad over å høre at det å gjøre en fotpeeling med sokker er svært enkelt. Det er viktig å følge de medfølgende instruksjonene for den spesifikke typen av eksfolieringssokker for for fotpeeling som du bruker, da det kan være små forskjeller i timing eller hva du må gjøre. For å imidlertid gi deg en bedre idé om hva du kan forvente, slik bruker du Footner Exfoliating Socks:

  • Bruk saks for å klippe langs den indikerte linjen i plastsokkene.
  • Ta sokkene på føttene dine og lukk toppen ved å bruke festebåndet. For ekstra komfort kan du ta på et par med vanlige sokker over.
  • Sett en timer eller alarm for 60 minutter og vent mens løsningen inne i sokkene gjør sin magi
  • Etter at de 60 minuttene er over, ta av deg sokkene og vask føttene dine med varmt vann for å fjerne eventuell gel som fortsatt kan sitte på føttene dine. Fotpeelingsokker er til engangsbruk, så kast dem etterpå.
  • Vent deretter ivrig på resultatet! Peelingen vil ikke starte umiddelbart etter å ha brukt fotsokker for hard hud, da det tar litt tid for huden å gå gjennom felleprosessen naturlig.

Hvor lang tid tar det for fotsokker å fjerne død hud?

Eksfolieringsprosessen vil variere fra person til person, avhengig av faktorer som hvor mye død hud du hadde på føttene dine og hvor hard huden var. Som en generell regel kan du forvente at peelingen starter mellom 1 til 7 dager etter påføring og varer inntil 10–14 dager etter å ha brukt fotsokker for død hud.

Omfanget av hvordan føttene dine peeler etter å ha brukt sokker for død hud vil også variere, igjen avhengig av hvor mye død og hard hud du hadde. Det er viktig å motstå fristelsen å fysisk trekke av huden selv, da dette kan skade den underliggende huden hvis du trekker av for mye eller trekker den av for tidlig. Du bør i stedet la prosessen skje naturlig.

I de aller fleste tilfeller vil en påføring av sokker for fjerning av hard hud på føttene være tilstrekkelig til å etterlate føttene dine fullstendig myke og glatte. Imidlertid, i enkelte tilfeller der det er en svært tykk oppbygging av død hud, vil selv de beste eksfolierende sokkende kreve en behandling til. Husk å la det gå minst tre uker mellom påføringer, da huden din vil være sensitiv under denne perioden.

Hvor lenge vil resultatene fra fotpeelingsokker vare?

Lengden av tiden som føtter forblir glatte etter å bruke sokker som fjerner død hud vil avhenge av personen. Du kan forvente å nyte minst en måned med babymyk hud, og så vil den harde huden gradvis begynne å komme tilbake etterhvert som du fortsetter med dagliglivet. Som en grov veiledning, hvis du bruker de beste fotpeelingsokkene, vil du antageligvis ønske å gjenta prosessen hver andre til tredje måned for å la føttene dine se best mulig ut.

Slik får du de beste resultatene fra å bruke fotpeelingsokker

I tillegg til å bruke de beste eksfolierende fotsokkene, er det visse steg du kan ta for å sikre at du maksimerer resultatene du får fra dem. Du må putte føttene dine i varmt vann før du bruker hvilke som helst fotpeelingsokker Superdrug eller andre butikker selger, og deretter putte føttene dine i varmt vann i dagene etter at du bruker fotpeelingsokkene dine.

Ikke prøv å trekke av hud fra føttene dine med tvang når du legger merke til at den begynner å falle av – la det skje naturlig.

I løpet av peelingprosessen vil du også ønske å unngå å bruke fuktighetskrem på føttene dine, selv om huden kan virke tørr, men for å holde huden din myk og glatt så lenge som mulig etter at peelingen er over, er det viktig å smøre dem med fuktighetskrem hver dag. Etter at peelingprosessen er ferdig, kan du bruke en fotskrubb for å sørge for at all den døde huden er kommet av.

Det er viktig å merk seg at huden din vil være mer sensitiv i de første tre ukene etter å ha brukt fotpeelingsokkene Boots og andre butikker tilbyr, så hold dem unna solen i denne tiden. Sørg for at du unngår å gå rundt barfot utendørs, da dette vil oppmuntre huden på fotsålene dine til å bli tykkere som en måte å beskytte seg selv på.

For å sikre at du får de absolutt beste resultatene, sørg for å:

  • Drikke seks til åtte glass vann om dagen for å holde huden på hele kroppen din myk og hydrert.
  • Bruk sko som er komfortable, støttende og passer godt. Dette vilr redusere friksjon og forhindre at hard hud bygger seg opp på føttene dine.
  • Bruk sokker av mykt, fuktighetsfjernende og pustende stoff.
  • Hold deg aktiv for å oppmuntre god sirkulasjon over hele kroppen din.
  • Hvis du er en ivrig løper eller vandrer, ta ekstra godt vare på føttene dine!

Vanlige spørsmål om eksfolierende sokker

Fungerer fotpeelingsokker?

Ja! Alt du trenger å gjøre er å se på før- og etter-bilder for bruk av eksfolierende sokker for å se hvilken forbedring de kan gjøre på føttene dine. All huden du ser komme av huden din når du bruker dem er bevis på at de fungerer. Så lenge du bruker dem riktig, vil du garantert merke forskjellen.

Er fotpeelinger bra for føttene dine?

Ja, hvis du bruker de beste foteksfolieringssokkende, vil du finne at de ikke bare får føttene dine til å se bedre ut – de er også bra for føttene dine. Dette er fordi oppbygging av hard og død hud på føttene dine kan skape problemer hvis det ikke blir behandlet. I de mest alvorlige tilfellene kan de for eksempel være smertefulle, gjøre det vanskeligere å gå eller bli infiserte. Å bruke Footners eller egnede eksfolieringssokker for føtter på regelmessig basis vil bidra til å forhindre at slike problemer oppstår og holde føttene dine glade og sunne.

Hvordan kan jeg få peelingen på føttene mine til å gå raskere?

Når du bruker de valgte foteksfolieringssokkene som Superdrug selger, vil hastigheten som føttene dine peeler i avhenge av faktorer som hvor mye død og tørr hud du har og hvor tykk og hard oppbyggingen er. Du kan imidlertid gjøre prosessen raskere ved å putte føttene dine i varmt vann før du bruker de beste eksfolierende sokkene for føtter. Å gjøre det samme i dagene etter påføring vil også gjøre den raskere, men ikke bli fristet til å trekke av huden på egen hånd – det er viktig å la det skje naturlig.

Hva skjer hvis du lar en fotpeeling sitte på for lenge?

Hvis du lar produkter, så som Cosset Exfoliating Socks, sitte på for lenge, kan det forårsake skade på huden eller til og med fremprovosere en allergisk reaksjon. Som sådan er det viktig å aldri bruke dem lenger enn den anbefalte tiden og å alltid vaske av eventuell gjenværende løsning etterpå.

Er fotpeelingsokker egnet for alle?

Fotpeelingsokker slik som Footners og den eksfolierende fotpakken med olivenolje er egnet for det aller fleste. Du bør imidlertid ikke bruke dem hvis du er gravid, har diabetes eller lider av en hudtilstand som eksem. Hvis du er i tvil om hvorvidt du bør bruke eksfolierende sokker, rådfør deg med legen din først.